Bed & Bike prijava

Smještajni ugostiteljski objekti namijenjeni ciljnoj skupini biciklista odnosno cikloturista, mogu nositi i koristiti posebnu oznaku standarda kvalitete – „Bed&Bike“. Pravo nošenja i korištenja posebne oznake standarda „Bed&Bike“ smještajni ugostiteljski objekti stječu ispunjavanjem uvjeta koji proizlaze iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, odgovarajućeg pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji s obzirom na vrstu ugostiteljskog objekta te o standardima kvalitete propisanih ovim Pravilnikom.

Prijavu za odjelu bed&bike oznake i samoprocjenu možete učiniti online klikom na link PRIJAVNI OBRAZAC

 

Popis standarda za dodjelu oznake

3 znaka OPIS STANDARDA 
Pitka voda Besplatan pristup i korištenje pitke vode u smještajnim ugostiteljskim objektima 
Informativno-promidžbeni materijali Kutak ili odjel bliže ulazu u objekt (posebno opremljen prostor ili dio prostora, recepcija, pult ili dio pulta, ormarić, vitrina, stalak i slično) namijenjen pružanju osnovnih informacija putem tiskanog (karte, prospekti, časopisi, posebna ponuda i slične obavijesti) ili multimedijalnog materijala vezanog uz ponudu cikloturizma. 
Korištenje Wi-Fi mreže Pokrivenost objekta kvalitetnim signalom bežične Wi-Fi mreže za besplatan pristup internetu putem telefona, tableta ili prijenosnog računala. 
Korištenje spremišta za bicikle Prostorija ili ograđeni natkriveni prostor ili garaža, odnosno dio tog prostora koji služi za smještaj bicikla; vanjski prostor mora se moći zaključati; pristup samo ovlaštenom osoblju ili gostima. Podrumski hodnici, predprostori i ostali prostori opće namjene ne zadovoljavaju navedeni uvjet. 
Korištenje opreme i alata za popravke bicikala Alat za osnovne popravke bicikla podrazumijeva viličaste i imbus ključeve, plastične montirače guma, setove za krpanje guma te pumpu za gume i dr. 
Korištenje prostora za sušenje odjeće i putne opreme Izdvojeni prostor ili dio prostora, kutak gdje je moguće objesiti ili drugačije staviti na sušenje mokru, znojnu ili vlažnu odjeću. Ne smije biti zajedno s ostalom garderobom, poželjno u blizini sanitarnog čvora. 
Korištenje prostora za pranje bicikla Mjesto namijenjeno za pranje bicikla (betonska, asfaltna, kamena ili slična podloga), opremljeno izvorom sanitarne vode – slavina i crijevo za vodu, može biti izvan ili unutar objekta, poželjan stalak za bicikl, vješalica, mini-wash uređaj, četke, pribor i deterdžent. 
Provođenje istraživanja o zadovoljstvu putem anketnog upitnika Upitnik za cikloturiste kojim će se ispitivati njihovo zadovoljstvo korištenim uslugama (4 – 5 pitanja).

 

4 znaka OPIS STANDARDA sve iz standarda 3 znaka uključujući i:
Najam bicikala i opreme u objektu Vlastita ili ugovorna flota bicikala za najam u sklopu objekta (minimalna količina je 2 bicikla), a koji moraju zadovoljavati sve sigurnosne standarde prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Poželjan i najam opreme (kacige, bisage i slično). Cjenik prema vlastitom nahođenju.
Program izleta u okolicu Izleti u okolicu s jasno određenim lokacijama kretanja, svrhom obilaska i znamenitostima, vremenom trajanja i ostalim tehničkim karakteristikama staze (može biti vanjska usluga lokalne turističke agencije).
Mogućnost pružanja usluge osnovnog popravka bicikla i opreme Djelatnik osposobljen ili priučen za osnovne popravke bicikla u slučaju neznanja ili spriječenosti gosta, može biti kućni majstor ili bilo koja zaposlena i stalno prisutna osoba vična upotrebi alata za osnovne popravke bicikla i opreme. Potrebno je znanje krpanja i mijenjanja guma. Može biti i vanjski suradnik.
Mogućnost pružanja usluge osnovnog popravka bicikla i opreme Djelatnik osposobljen ili priučen za osnovne popravke bicikla u slučaju neznanja ili spriječenosti gosta, može biti kućni majstor ili bilo koja zaposlena i stalno prisutna osoba vična upotrebi alata za osnovne popravke bicikla i opreme. Potrebno je znanje krpanja i mijenjanja guma. Može biti i vanjski suradnik.
Osigurano parkirno mjesto za automobil Parkirno mjesto za automobil korisnika usluga objekta mora se nalaziti u sklopu objekta, a ne javno uz prometnicu.
Osigurano mjesto za punjenje e-bicikala Utičnica za struju dostupna u spremištu za bicikle ili nekom drugom sigurnom prostoru. Prostori opće namjene ne zadovoljavaju uvjet.
Mogućnost pranja biciklističke odjeće i opreme Dostupnost prostora za osobno pranje odjeće i opreme ili usluga pranja u perilici (uz doplatu). Kupaonica u sobi ne zadovoljava uvjet.

 

5 znakova OPIS STANDARDA sve iz standarda 3 i 4 znaka uključujući i:
Alternativni program u slučaju lošeg vremena Mogućnost bavljenja „nebiciklističkim“ aktivnostima u slobodno vrijeme ili prilikom nemogućnosti ispunjenja dogovorenog aranžmana ili paketa (loše vrijeme). Dozvoljene sve sportske aktivnosti za koje su na raspolaganju rekviziti, prostor i slobodni termini.
Mogućnost pružanja usluge transfera bicikala i biciklista Usluga prijevoza bicikala, biciklista i putne opreme na druge lokacije – zračna luka, autobusni i željeznički kolodvor, mjesto natjecanja, početka cikloturističke ture i dr. Raspoloživo teretno vozilo opće namjene, prikolica ili nosač za bicikle (može biti vanjska usluga uz doplatu).
Mogućnost pružanja usluge wellnessa Usluga masaže s profesionalnim maserom u za to posebno namijenjenom i opremljenom prostoru (može biti i ugovorna vanjska usluga). Prostor saune na stalnom raspolaganju gostima.
Najam bicikala različitih veličina s obzirom na dob korisnika Bicikli za najam moraju biti raznih veličina s obzirom na dob i spol gostiju.
Mogućnost korištenja usluga cikloturističkih vodiča Osoba, ali i osobni angažman uz gosta na terenu. Sposobnost samostalne organizacije, osmišljavanja i vođenja cikloturističkih tura (moguć angažman vanjskog suradnika).

 

Pravilnik o primjeni standarda kvalitete “Bed&Bike” na području karlovačke županije u pdf formatu možete preuzeti OVDJE

 

Izgled oznake

 

 

 

Skip to content